GroenLinks Medemblik opent nationale voorleesdagen in Onderdijk tijdens het nationale voorleesontbijt

Vanmorgen zijn De Nationale Voorleesdagen feestelijk van start gegaan met  Het Nationale Voorleesontbijt. In bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land werd voorgelezen aan peuters en kleuters uit het Prentenboek van het Jaar 2019 Een huis voor Harry (2017, Querido)geschreven door Leo Timmers.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of hier hulp bij nodig hebben. Het is van belang dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gestimuleerd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. De 16e editie van De Nationale Voorleesdagen duurt nog tot en met zaterdag 2 februari.

Leo Timmers over Een huis voor Harry

Kleuters en peuters door het hele land maakten deze ochtend kennis met de verdwaalde kat Harry uit het Prentenboek van het Jaar 2019 Een huis voor Harry. Auteur/illustrator Leo Timmers is overdonderd door het succes van zijn boek:

‘Als Vlaming had ik geen idee wat de impact was van de verkiezing van Prentenboek van het Jaar. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat mijn kleine verhaal zo onder de aandacht komt en vele kinderen Harry leren kennen. In deze wereld, die voor hen steeds groter wordt, moeten zij net als Harry hun weg zoeken, met vallen en opstaan. Door voor te lezen delen we ontelbare personages en verhalen met onze kinderen, en zeggen we eigenlijk: in jouw zoektocht sta je niet alleen!’