Wat komt er allemaal kijken bij de aanschaf van zonnepanelen en bij de installatie? En wat leveren zonnepanelen in de praktijk concreet op?

De gemeente Medemblik organiseert de tweede Zonneroute. Groenlinks Medemblik is natuurlijk groot voorstander van dit initiatief!

Steeds meer inwoners van Medemblik doen ermee ervaring op, die ervaringen willen ze graag delen. Op zaterdag 12 oktober stellen inwoners tussen 13.00 en 15.00 uur hun woning open voor geïnteresseerden tijdens de Zonneroute. Er zijn ook inwoners bij die hun zonnepanelen via de bekende veiling SamenZonneEnergie hebben aangeschaft. De veiling start dit najaar.

De adressen van deelnemers aan de Zonneroute 2013 zijn:

  • Medemblik: Spooksingel 3
  • Nibbixwoud: Ganker 27
  • Opperdoes: Kluiten 20
  • Wervershoof: Kruin 3
  • Benningbroek; Zwin 2

Deze woningen zijn te herkennen aan een poster van ‘Duurzaam Medemblik’. Nieuwsgierig naar de ervaringen? Stel zaterdag 12 oktober al uw vragen. En neem uw energienota mee omdat ter plekke het financieel voordeel kan worden nagegaan als op zonne-energie wordt overgegaan (indicatie). Deze Zonneroute is speciaal voor woningbezitters (huurders kunnen terecht bij hun woningcorporatie of verhuurder). De gemeente organiseert de informatieve route samen met een aantal inwoners voor de tweede keer.

Subsidie en groepsaankoop: zonnepanelen worden voordeliger

Particulieren kunnen steeds gemakkelijker zonnepanelen aanschaffen. De gemeente Medemblik ondersteunt een grootschalige groepsaankoop. Huiseigenaren kunnen zich tot 13 november vrijblijvend inschrijven viawww.SamenZonneEnergie.nl.

Ook voor bedrijven kan het economisch goed uitpakken als zij zonnepanelen aanschaffen. Bij de Energie-Coöperatie West-Friesland (ECWF) kunnen zij informatie inwinnen en een energiescan laten doen. Met behulp van de resultaten en conclusies uit de scan wordt duidelijk welke investeringen de ondernemer het meeste opleveren, kijk op www.ecwf.nl. Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt Medemblik onder andere aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energie.