Nieuws

GroenLinks initiatief voor bijenlint komt tot uitvoering!

Dit weekend is het Nationale Bijentelling en Landelijke zaaidag voor bijen en vlinders 2018. Daarom hebben afgelopen vrijdag schoolkinderen de eerste bijeoases ingezaaid van het bloemenlint project waar door Medemblik op is aangehaakt op initiatief van GroenLinks Medemblik!

Lees verder

Het menselijk tekort

Het nieuwe jaar is begonnen. Een goed 2018 toegewenst ! En….. de oudejaar conference van Youp gezien ? Hij was weer sterk,vond ik. Haarfijn vertelde hij de waarheid aan een ieder die het horen wil met een grap en een grol. Als uitgangspunt nam hij een oud buurtcafé met zijn stamgasten. Mensen die op hun manier , vanaf de barkruk naar de wereld kijken. Mensen met eigen verhalen over lief en leed. Mensen zonder goede banen of posities, maar wel met eigen meningen, in zijn eenvoud wijs en waar, eerlijk en recht door zee.

Lees verder

GroenLinks wil einde aan lichtvervuiling kassen

In verhalen, gedichten en schilderijen worden ze beschreven en verbeeld…… prachtige nachtelijke sterrenhemels dichtbij hier of in verre oorden. Zeevaarders, karavaantochten en verdwaalde reizigers hebben eeuwenlang kunnen koersen op de stand van de sterren en vroege wetenschappers ontleenden er grote wijsheden aan. De poolster, de grote en kleine beer, wie zocht ze niet vroeger aan de hemel ? Helaas zijn binnen enkele decennia niet overal meer de sterren te lezen.

 

Lees verder

De stem van de stilte

De stem van de stilte

Op dit moment staat het bestemmingsplan Buitengebied op de agenda. Dat lijkt om grote belangen te gaan, wel of geen groter bouwblok voor bedrijven,huisvesting arbeidsmigranten, of wel of geen nacht opvang bij zorgboerderijen. Voor de mensen die het betreft zeer serieuze zaken, waarbij zorgvuldige besluitvorming past. Dit bestemmingsplan  echter is “conserverend” van aard , wat eigenlijk wil zeggen dat er geen grote veranderingen in vastgelegd worden, maar slechts fouten van het vorige plan worden hersteld.

Lees verder

Pagina's