Nieuws

GroenLinks enquête levert opvallende conclusies op

De inwoners van de gemeente Medemblik willen het plattelandskarakter van hun gemeente behouden en zijn niet bereid om te fuseren met andere gemeenten in Westfriesland. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een peiling die GroenLinks gehouden heeft onder 436 inwoners, verspreid over alle 17 dorpskernen van de gemeente. Gedurende de maanden maart en april hebben zes vrijwilligers in totaal 44 straten bezocht en daar onaangekondigd aangebeld bij de bewoners.
 

Lees verder

Aardwarmte voor kassen

Afgelopen 15 april woonde ik de opening bij van het Geothermie project van het ECW te Andijk. Ooit begonnen in de Wieringermeer  t.b.v. de warmte van de kassen aldaar is dit project nu uitgerold over polder het Grootslag. Verschillende kassenbedrijven , waaronder “Jansen paprika” en een tulpenbroeier maken daar nu gebruik van. Kilometers zijn ze de grond ingegaan om heet water op te pompen. Het afgekoelde water gaat terug de bodem in en wordt daar weer verwarmd. De restwarmte wordt wellicht in de nabije toekomst gebruikt om huizen te verwarmen.

Lees verder

Stankoverlast Twisk, Opperdoes en Medemblik door biovergister Agriport ?

Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft een vergunning verleend voor de bouw van een biomassacentrale aan de Oostlanderweg in de Agriport. GroenLinks Medemblik heeft hierover vragen gesteld aan het college van de eigen gemeente. Want het had er alle schijn van dat deze biovergister voor stankoverlast zou kunnen gaan zorgen voor de kernen Opperdoes, Twisk en Medemblik en dat er tientallen vrachtwagens door Opperdoes en langs de dijk zouden gaan rijden. Parallel met de betreffende raadsvragen  heeft een gesprek plaatsgevonden met twee van de ondernemers, die de fabriek willen gaan bouwen.

Lees verder

Zonneweiden en consuminderen

We zijn er maar druk mee, zonnepanelen, warmtepompen, windmolens, isoleren en aardgasvrij bouwen. Om aan de klimaat-doelstellingen te voldoen zijn niet alleen particulieren, maar ook gemeenten druk bezig met beleid en concrete acties.

Lees verder

Zita Pels van GroenLinks Noord-Holland: "Hef het verbod op windmolens op en zorg dat Noord-Holland een van de groenste provincies van Europa kan worden"

"Een maximum stellen aan de hoeveelheid windenergie? In deze tijd waarin we alles moeten aangrijpen om de klimaatdoelen te halen is dat natuurlijk absurd." Zita Pels, Lijsttrekker GroenLinks Noord-Holland

De voorgaande vier jaar had GroenLinks 4 zetels gekregen van de kiezer in Noord-Holland, op een totaal van 55 zetels. Het dagelijks bestuur bestaat uit 6 gedeputeerden van partijen met de meeste zetels. GroenLinks hoorde daar niet bij en heeft vooral een controlerende functie.

De mening van provinciale politici komen niet dagelijks op tv, maar we hebben er juist wel dagelijks mee te maken. In ons dorp, op de weg, op ons werk in onze vrije tijd.

Lijsttrekker Zita Pels legt hieronder in het interview uit wat zij voor jouw omgeving kan betekenen. Laat deze kans op meer invloed voor GroenLinks niet voorbijgaan. Neem de verantwoordelijkheid voor jouw provincie in de grote vraagstukken rond het milieu, leefklimaat en gezondheid. Zorg voor meer zetels, stem 20 maart op GroenLinks Noord-Holland zodat we echt mee kunnen beslissen.

Lees verder

Pagina's