Info-bijeenkomst: hoe word ik raadslid?

Gemeente Medemblik houdt op dinsdag 10 mei een info-bijeenkomst ‘Hoe word ik raadslid?’. De bijeenkomst is voor iedereen met een duidelijke mening en interesse in lokale politiek. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen en tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd wat een raadslid, wethouder en de burgemeester doen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Wognum. Het duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemen is gratis, aanmelden kan via griffie@medemblik.nl, onder vermelding van ‘ Hoe word ik raadslid?’.

Interesse in lokale politiek

De bijeenkomst is heel interessant voor mensen met interesse in lokale politiek. Een raadslid vertelt over zijn ervaringen met het raadslid. Hoewel veel mensen zich betrokken voelen bij hun woonomgeving, gaat de rol van een raadslid een stuk verder. In de raad nemen raadsleden gezamenlijk beslissingen die de stad beinvloeden. Het kan gaan over plannen voor woningbouw of sportvoorzieningen, maar ook over het WMO-beleid, de gemeentebegroting of samenwerking met andere gemeenten in de regio.